full screen background image

50 de mine antipersonal, descoperite în zona stațiunii Slănic Moldova

mine anti     Un număr de 50 de mine antipersonal, unele în stare de funcţionare, au fost descoperite în zona staţiunii băcăuane Slănic Moldova, în apropierea unui traseu turistic de pe Vârful Pufu, în timp ce jandarmii montani desfăşurau acţiuni de căutare a planorului dispărut la începutul acestei luni.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, jandarmii montani, care desfăşurau acţiuni de căutare a planorului dispărut la începutul acestei luni, după ce a decolat din judeţul Braşov, au descoperit, duminică, o mină antipersoanel lângă un copac, în apropiere de traseul turistic de pe Vârful Pufu.

Ulterior, au fost anunţate autorităţile, care au trimis în zonă echipe de pirotehnişti pentru a asana zona.

În ultimele două zile, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au găsit, în total, 50 de mine antipersonal, 40 de cartuşe de calibru 7,92 mm şi un corp de proiectil explozibil de calibru 75 mm.

Elementele de muniţie au fost ridicate de către pirotehnişti şi transportate într-un depozit al ISU Bacău, urmând a fi distruse controlat într-un poligon special amenajat pentru astfel de operaţiuni.

comments

comments