full screen background image

Ţigări de contrabandă, confiscate în Vama Siret

vama siret 2     Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, 6.800 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 54.000 lei.

Marţi, 25 august 2015, în jurul orei 14.30, s-a prezentat, în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, Carmen U., în vârstă de 45 de ani, domiciliată pe raza judeţului Botoşani, conducând un autoturism marca Daewoo.

Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană,  poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă în roţile autoturismului, cantitatea de 630 de pachete cu ţigări, marca Kent, cu timbru ucrainean.

Ţigările, în valoare de 914 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

În aceeaşi zi, tot în P.T.F. Siret, poliţiştii de frontieră au depistat 200 de pachete de ţigări, de diferite mărci, cu timbru ucrainean, pe care un cetăţean ucrainean, Nataliia S., de 33 de ani, le avea ascunse pe corp, sub îmbrăcăminte, dar şi în bagajele personale.

Şi în acest caz, femeia a fost sancţionată contravenţional, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, iar ţigările, în valoare de 268 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

comments

comments