full screen background image

Preot Vasile Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural, despre Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”

viva cafe mih     Asociația Fălticeni Cultural propune publicului iubitor de teatru și arta spectacolului cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”.

Actori din România, Republica Moldova și Ucraina vor împărți scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni și vor chema publicul la seri culturale de neuitat.

Președintele Asociației Fălticeni Cultural, preot Vasile Liviu Mihăilă, a adus principalele noutăți ale evenimentului, la Viva CAFÉ.

“Pentru că este a V-a ediție și pentru că se împlinesc și 110 ani de la moartea lui Grigore Vasiliu Birlic, noi am pregătit cinci secțiuni în Festivalul Internațional de Creație și Interpretare, i-am dat un alt nume pentru a cuprinde și secțiunea de artă teatrală, dar și secțiunea monolog-recitare poezie, avem și parte de muzică folk, avem și partea de artă dramatică și scurtmetraje.”

Iulia: Care este noutatea de anul acesta?

“Ceea ce aduce nou Festivalul Birlic, este faptul că vin tineri și din străinătate. Vor veni dintr-un orășel din Ucraina, de la Kolomea, o trupă de teatru. O să avem foarte mulți invitați de marcă ai teatrului românesc. Evident, cea care pentru noi este președinta de onoarea a Asociația Fălticeni Cultural, dar și a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”, doamna Draga Olteanu Matei, o să fie prezentă și doamna Adela Mărculescu, Dorel Vișan, Marius Bodochi, Ileana Popovici și mulți alți invitați de marcă”.

Iulia: Ce ne spuneți despre scopul festivalului?

“Scopul este să nu îl uităm pe Birlic și să aduce tineretul spre teatru. Mie îmi place să spun că Fălticeniul este Florența României și că este al treilea oraș din țară din punct de vedere cultural, după Iași și București.”

Ascultă, mai jos, intervenţiile preotului Vasile Liviu Mihăilă, la Radio VIVA FM.

0:00
0:00
0:00
0:00

comments

comments