full screen background image

La Complexul Energetic Oltenia nu vor mai fi disponibilizări

complexul energetic oltenia     Complexul Energetic Oltenia nu mai ia în calcul noi disponibilizări, ci va apela la o companie de consultanță pentru a pune la punct un plan de restructurare, a declarat Ion Petroniu, director Divizia Strategii Dezvoltare la Complexul Energetic Oltenia.

“Nu vor urma noi disponibilizări, tocmai ce a trecut o fază de disponibilizări, aceasta a fost pusă în aplicare pe baza unui plan de disponibilizări aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor în luna iunie, au fost disponibilizate aproximativ 2.000 de persoane”, a susținut Petroniu în cadrul unei conferințe de specialitate, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că se va apela la o companie de consultanță pentru a se ajunge la un plan de restructurare, reorganizare și eficientizare a companiei.

“Ceea ce va urma este legat de elaborarea unui plan de restructurare, reorganizare și eficientizare a companiei. Acest plan va fi făcut de o companie de consultanță specializată pe care o vom alege printr-un proces de achiziție publică. Noi, prin caietul de sarcini, am făcut solicitarea ca să se trateze două aspecte: un aspect ține de asigurarea siguranței naționale. Va trebui să știm dacă mai e nevoie de cărbune pentru asigurarea acestei siguranțe naționale din punct de vedere energetic. Și atunci va trebui să dimensioneze capacitățile de producție sub acest aspect. Dacă se pune problema că autoritățile decid că nu mai e nevoie ca societatea să asigure siguranța națională, atunci va trebui să tratăm ca și abordare sub alt aspect, al profitabilității. Și din acest punct de vedere vor dimensiona capacitățile de producție doar pentru a fi competitiv și pentru a asigura profitabilitatea”, a declarat Ion Petroniu.

Analiza pe care o va face compania va costa aproximativ un milion de euro.

comments

comments