full screen background image

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici: “Mi-am propus ca prin această Mişcare populară să aducem un suflu nou în ceea ce priveşte administraţia locală şi judeţeană”

pop     PMP Suceava doreşte să aducă un suflu nou în tot ceea ce înseamnă administraţie locală şi judeţeană.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată la Radio VIVA FM, preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că, pentru a atinge acest obiectiv, încearcă să obţină implicarea unor oameni care au demonstrat, de-a lungul timpul timpului, că pot să facă ceva pentru concetăţenii lor.

Popovici: “Am găsit o formulă a unei echipe noi, pentru politica suceveană. Şi nou, înseamnă de la cap la coadă. Adică, de la primul membru în structura Biroului Organizaţiei, până la ultimul. Este o structură deosebită, cu oameni de calitate, cu oameni care nu au mai fost implicaţi în politică, în administraţie, dar oameni care, pe parcursul carierei lor, private în mare parte, au demonstrat că pot face ceva. Îmi doresc ca în PMP Suceava să fiu omul cel mai uzat politic. Şi încerc să mă ţin de cuvânt, pentru că mi-am propus ca prin această Mişcare populară să aducem un suflu nou în ceea ce priveşte administraţia locală şi judeţeană. Şi vreau să aduc oameni care au demonstrat că pot face ceva, care au gusturi, care au idei, care au capacitate, şi să-i implicăm în tot ceea ce înseamnă administraţie. Dacă voi reuşi acest lucru (şi eu sunt sigur că voi reuşi, măcar parte din el), o să vedeţi că tot ceea ce reproşăm administraţiilor judeţene, locale, orăşeneşti, municipale, va fi corectat.”

Punctul forte al PMP este fostul preşedinte Traian Băsescu, crede Popovici.

Popovici: “Punctul forte al Mişcării Populare a fost dintotdeauna preşedintele Traian Băsescu. Uitaţi-vă ce se întâmplă din decembrie, de când şi-a predat mandatul, până astăzi. Chiar dacă nu mai este preşedinte în funcţie (şi nici măcar membru al PMP, este doar partenerul nostru), Traian Băsescu încă ţine agenda publică. Este singura persoană care ţine agenda publică la nivel de preşedinţie. Problemele pe care le aduce în atenţia publicului sunt probleme de nivel de preşedinte, în contradicţie totală cu ceea ce vine dinspre Cotroceni. Dacă vedem, de pe Facebook, că preşedintele actual este preocupat de cu totul alte probleme, Traian Băsescu tratează nişte probleme foarte importante pentru ţară, chiar după încetarea mandatului. Deci, vom avea un avantaj, pentru că va veni şi data când se va înscrie ca membru al PMP. De fapt, el ne-a şi recunoscut că a venit întâi partenerul nostru pentru ca să ne poată cunoaşte mai bine. Vă daţi seama, la nivel de ţară, atâtea organizaţii, atâţia oameni, în special noi, a vrut să vadă cum se aşează această formaţiune”

PMP Suceava aduce acuzaţii de blat principalelor formaţiuni politice, respectiv PSD şi PNL.

Corneliu Popovici a exemplificat cu Legea alegerilor locale, prin care primarii vor fi aleşi după primul tur de scrutin.

Popovici: “Cum poţi să spui că faci loc altora, tineri, când tu, PSD şi PNL, prin blatul pe care-l faci, aprobi o lege a alegerilor locale prin care primarul se alege din primul tur? 99%, consolidează poziţia primarului în funcţie. Cum poţi să faci schimbare când tu, PSD, nici la jumătate de an distanţă după ce ai aprobat o hotărâre internă de partid, că cei condamnaţi penal  (şi sunt undeva la jumătate din Parlament şi aproape jumătate din aleşii locali din România), când tu le creezi culoar liber acestora – condamnaţi, anchetaţi, dar cu semne de întrebare asupra lor şi, atenţie!, toate aceste semne de întrebare vin în urma activităţii lor administrative prestate… Nu din alt segment. Nu pentru că au condus maşina fără numere de înmatriculare… Cum poţi să spui că faci reformă şi laşi generaţia nouă să vină, când tu le aşezi legislativ posibilitatea şi le dai mână liberă să fie din nou prezenţi în administraţie? Cum poţi să spui că faci reformă parlamentară, când aprobi un număr de parlamentari mult mai mare decât ţi-a dat referendumul din 2009?”

comments

comments