full screen background image

Maria Adriana NICHITEAN, director al Școlii de vară: ”Sunt copii care vin an de an pentru că le-au plăcut toate activitățile!”

Viva Trafic Adriana

Părinţii care nu au avut unde să îşi lase copiii pe timpul vacanţei şcolare şi care au fost  interesaţi să le ofere celor mici o alternativă de petrecere a timpului liber au apelat la Şcoala de vară Suceava, program educativ care s-a   desfăşurat în lunile iulie şi august. Astăzi, Școala de vară s-a încheiat. Directorul Școlii, Maria Adriana Nichitean a făcut bilanțul unei veri petrecute altfel:

”Așa cum mi se pare și firesc, într-adevăr, a fost o vacanță activă, am încheiat  astăzi Școala de vară pentru juniori, organizată de Asociația Educatorilor Suceveni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și încă vreo câțiva parteneri de tradiție. Noi am fost anul acesta la cea de-a XI-a ediție, o ediție pe care o considerăm noi de succes, am avut peste 100 de copii participanți. Am fost ajutați de 15 elevi voluntari de la licee și școli gimnaziale din județul Suceava.” 

De asemenea, activitățile Școlii nu ar fi fost posibile fără implicarea cadrelor  didactice din județul Suceava.
Adriana, ne-a povestit în ce au constat aceste activități:

”Copiii au participat la foarte multe ateliere care au avut ca temă dezvoltarea personală. Au făcut mult sport pentru că Școala de vară se numește Dezvoltare personală prin sport. Am avut un atelier nou care s-a bucurat, spunem noi, de un real succes, care l-a susținut doamna profesor Carmen Adomnică. Au mai fost un atelier handmade, un atelier de pictură, dans, karaoke, căutare de comori într-o librărie dintr-un centru comercial sucevean. Am avut și o excursie la Gura Humorului, copiii au călătorit cu trenul și s-au 
bucurat foarte mult, unii au călătorit pentru prima dată.” 

În ceea ce privește categoriile de vârstă, Adriana a precizat:
”Noi ne-am propus ca anul acesta să primim la Școala de Vară copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, dar pentru că au fost doritori și de 4 ani  și de 14 ani, n-am putut să-i refuzăm așa că am avut participanți cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. Sunt copii care vin an de an tomai pentru că le-au plăcut toate activitățile!”

comments

comments