full screen background image

Continuă lucările de amenajare a pietonalului din centrul Sucevei

2     În centrul municipiului Suceava, pe strada Ștefan cel Mare, continuă lucările de amenajare a pietonalului.

Primarul Ion Lungu a declarat că se fac lucrări bune din punct de vedere tehnic, însă se lucrează haotic.

Edilul şef a mai spus că, cel mai probabil, modernizarea zonei din jurul Palatului Administrativ se va încheia la mijlocul lunii septembrie.

Lungu: “La Palatul Administrativ, sunt două aspecte, unul bun şi unul rău. Cel bun este că se lucrează bine, spun eu că e un lucru bun, că dacă terminăm mai repede şi se lucrează rău, nu am făcut nimic. Al doilea aspect este că se lucrează haotic, e o bilă neagră. De multe ori, nici noi, la primărie, nu ştim când se închide, unde se deschide circulaţia la Palatul Administrativ. Am avut o discuţie fermă cu constructorul, să ne anunţe când atacă aceste tronsoane, în aşa fel încât să nu perturbăm desfăşurarea normală a activităţii la Prefectură şi la Consiliul Judeţean. Deocamdată, se intră pe cele două intrări laterale. Vom vedea ce vom face, în măsura în care lucrările din faţă se vor apropia de final. Trebuie să lucrăm puţin ergonomic, să nu deranjăm nici funcţionarea normală la Palatul Admministrativ.”

Lucrările, efectuate de “Victor Construct” și de “AVB Total Proiect”, ambele din Botoșani, au o valoare de peste 3 milioane de lei.

Pavajul pietonal va fi realizat cu granit din China, la fel ca în piața din fața Casei Culturii.

Pe pietonalul care se amenajează, acum, în apropierea Palatului Administrativ din Suceava, vor fi delimitate şi 36 de locuri de parcare.

Acestea urmează a fi disponibile numai pentru conducerile Prefecturii și Consiliului Județean, precum și pentru oaspeții instituțiilor.

Foto by Anca Gâul

comments

comments