full screen background image

Stadionul “Areni” va avea nocturnă

STADION ARENI     Dacă Guvernul nu va da bani pentru un stadion nou, Stadionul “Areni” va fi consolidat.

Primarul Ion Lungu a declarat că, până una alta, având în vedere şi rezultatele bune obţinute anul trecut de echipa de fotbal Rapid CFR, se va trece la amenajarea unei instalaţii de nocturnă.

În ceea ce priveşte construirea noului complex sportiv, implicit a unui stadion nou, Lungu a declarat că, fără sprijin guvernamental solid, acesta nu se va putea realiza

Lungu: “Rămân fan-ul construirii unui complex sportiv nou. Din păcate, nu se vede nici o luminiţă la capătul tunelului, nici pe fonduri europene, nici altfel. Dacă punem nocturnă, nu înseamnă că nu vom merge mai departe cu complexul nou. Sigur că vom merge, dar ca să poţi face un stadion, sunt două variante, ori pe fonduri europene ori pe un sprijin guvernamental destul de solid. Sperăm ca, într-o zi, să avem şi noi un sprijin guvernamental solid de la Bucureşti, ca să finanţăm o parte din noul stadion. Până atunci, vom face această nocturnă, iar anul viitor, dacă nu vom avea şansa unui stadion nou, vom începe să consolidăm, an de an, etapă de etapă, actualul stadion. Să avem şi noi un stadion cât de cât modernizat, chiar dacă nu va fi aşa cum ne-am dorit noi, un stadion nou la standarde europene.”

În octombrie 2014, consilierii locali au aprobat realizarea obiectivului de investiţii “Stadion sportiv în municipiul Suceava”.

Noul stadion ar avea o capacitate de 15.000 de locuri în tribune eliptice acoperite, va fi dotat cu instalaţie de nocturnă şi toate facilităţile impuse de normele europene şi internaţionale aflate în vigoare la momentul actual.

Stadionul urma a fi amenajat pe o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi, proprietate a municipiului Suceava, aflată la ieşirea din reşedinţa de judeţ înspre municipiul Suceava.

Valoarea investiţiei, derulată pe durata a 3 ani, este de aproximativ 100 de milioane de lei, amenajarea incluzând, de asemenea, piste de atletism, spaţii verzi, parcuri, alei pietonale, drumuri, trotuare şi parcări.

comments

comments