full screen background image

Lipsa hărţilor actualizate dă peste cap proiectul european de apă şi canalizare din Suceava

sapaturi     Compania germană “Pfeiffer” dă asigurări că, odată cu finele lunii septembrie, va încheia lucrările din proiectul de modernizare şi extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi reţelelor de canalizare din municipiul Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că are promisiunea conducerii de la Bucureşti a firmei “Pfeiffer” că, până la 30 septembrie, lucrările vor fi terminate.

Lungu: “Săptămâna viitoare, şeful firmei filialei România a companiei Pfeiffer va fi prezent la Suceava şi vom continua discuţiile, în aşa fel încât execuţia să se încadreze în acest termen. Am văzut graficul de execuţie, care are ca linie de finiş data amintită, însă reprezentanţii locali ai constructorului dau vina pe lucrările suplimentare impuse de operatorul unic de servicii de apă şi canalizare  ACET Suceava, beneficiarul proiectului. Cauza ar consta în lipsa unei hărţi complete a reţelelor subterane de apă şi canalizare, la efectuarea săpăturilor constatându-se că se impun reparaţii care nu au fost prinse în proiectul tehnic iniţial. După 1990 s-au făcut fel de fel de lucrări, care nu au mai fost schiţate, conturate pe hartă, apărând şi asemenea situaţii. Sper, ca aceste lucrări să nu aibă o pondere foarte mare, astfel încât să nu dea proiectul peste cap.”

comments

comments