full screen background image

Preţurile de cazare pe litoral rămân ridicate

litoralulromanesc     Pe litoral, vremea foarte caldă şi afluxul de turişti menţin preţurile de cazare ridicate.

Tradiţional, după vârful de sezon din 15 august, tarifele încep să scadă. Federaţia patronatelor din turism spune că ar trebui să fie cu până la 30% mai mici după 20 august.

Însă administratorii hotelurilor spun că au rezervări făcute, la actualele preţuri, până la începutul lui septembrie. „Tarifele pornesc de la 260 de euro în acest moment, iar începând cu 23 august tarifele se reduc cam cu 20 la sută”, a declarat Ioana Bradea, coordonator rezervări la un hotel de patru stele.

Şefii patronatelor din turism vorbeau, la sfârşitul săptămânii trecute, despre scăderea tarifelor la cazare pe litoral. Lucru care ar fi urmat să înceapă după 15 august, dată considerată vârf de sezon. După 20 august, preţurile ar trebui să fie mai mici cu până la 30%.

Doar că declaraţiile de la Bucureşti nu prea au legătură cu realitatea. „Momentan funcţionăm la capacitate maximă, suntem ocupaţi sută la sută şi vom merge aşa cam până pe 15 septembrie”, a spus Ioana Bradea, coordonator rezervări la un hotel de patru stele.

Hotelurile care au turişti cazaţi şi rezervări plătite nu vor aplica nicio scădere de preţ. Ar putea plăti mai puţin cei care se hotărăsc acum să meargă la mare. Şi, cel mai sigur, ieftiniri vor apărea după 1 septembrie. „Acum sunt între 300 şi 400 de lei camera dublă pe noapte cu mic dejun inclus. Vor ajunge între 250-300, iar de la 1 septembrie 150-200 de lei pe noapte”, a spus Oana Tănase, şef recepţie la un hotel de trei stele.

Conform Federaţiei Patronatelor din Turism, cele mai multe hoteluri care ar urma să facă reduceri de preţuri sunt în Mamaia, unde cazarea îl va costa pe un turist între 80 şi 210 lei pe noapte.

În sudul litoralului, în Eforie, tarifele vor fi între 50 şi 145 de lei. Hotelurile din Jupiter, Venus şi Saturn vor avea preţuri de la 45 până la 180 de lei de persoană.

Agenţii de turism spun că, după ce vor începe să scadă preţurile, hotelurile vor rămâne ocupate în proporţie de peste 80 la sută până la 15 septembrie.

Digi24.ro

comments

comments