full screen background image

PMP vrea depolitizarea învăţământului sucevean

pmp 1808 2     Învăţământul sucevean trebuie depolitizat, crede vicepreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PMP, Anca Sidor.

Declaraţia a fost făcută în contextul scandalului în care este implicat Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Anca Sidor a spus că problema transferurilor ilegale ale elevilor nu este singura deficienţă a învăţământului sucevean preuniversitar.

Potrivit ei, toate aceste lucruri se întâmplă datorită numirilor politice în funcţiile de conducere ale şcolilor şi, implicit, a Inspectoratului.

Sidor: “Începem să simţim consecinţele numirilor politice în funcţii de conducere ale unor oameni puţin spus nepregătiţi şi care, pe deasupra, nu au nici o intenţie să rezolve problemele existente. Pe lângă situaţia transferurilor cel puţin dubioase, ca să nu le spunem altfel, ale elevilor de clasa a XI-a, aprobate de către cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, putem enumera N probleme cu care se confruntă învăţământul preuniversitar sucevean. Toate aceste probleme trebuie soluţionate, nu doar discutate. În viziunea PMP, pentru prevenirea şi vindecarea bolii, indiferenţei, corupţiei şi nepăsării din învăţământul preuniversitar sucevean, este necesară, şi chiar vitală, o depolitizare, atât la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi la celelalte instituţii publice şi la nivelul şcolilor şi liceelor din judeţ.”

comments

comments