full screen background image

Tentativele de intruziune ale imigranților în Eurotunel au scăzut

eurotunel     Numărul tentativelor de intruziune în tunelul de sub Canalul Mânecii ale imigranților din zona Calais a scăzut la 150 pe noapte, de la 2.000, recordul înregistrat luna trecută a declarat operatorul Eurotunelului, relatează BBC News.

Compania susține că măsurile de securitate recent luate fac o “diferență reală”.  Chiar și așa, numărul imigranților care încercă să pătrundă în Eurotunel a rămas inacceptabil.

Imigranții pătrund ilegal noaptea în tunel pentru a se urca în trenurile ce ajung în Marea Britanie, cauzând blocaje și întârzieri. Guvernul britanic susține că va cheltui 7 milioane de lire pentru a spori securitatea la terminal, însă este de părere că mai există loc de îmbunătățiri.

Gardurile suplimentare, plătite de Marea Britanie, au fost ridicat cu scopul de a îngreuna accesul imigranților pe platformele și trenurile de la terminal. Camerele de supraveghere suplimentare, dectectoarele cu infraroșu sau refelctoarele au fost instalate pentru a asigura, de asemenea, segmente cheie ale gardului, alături de suplimentarea ofițerilor de poliție.

Autoritățile sunt însă de părere că aceste soluții sunt pe termen scurt și că, în curând, imigranții se vor muta acolo unde securitatea este mai slabă.

comments

comments