full screen background image

Mirel Rădoi, suspendat de UEFA pentru că a stat pe banca Stelei fără a avea licență de antrenor

mirel radoi     Mirel Rădoi a fost suspendat de UEFA, iar Steaua a fost amendată de forul continental, cu doar trei zile înaintea meciului tur din play-off-ul Europa League, cu Rosenborg, informează digisport.ro.

Decizia a fost luată întrucât, deşi nu are licenţă de antrenor, Mirel Rădoi a stat pe banca echipei şi a dat indicaţii la partidele disputate până acum în acest sezon al cupelor europene, arată sursa citată.

Astfel, Rădoi a fost suspendat până în momentul în care îşi va lua licenţa de antrenor, în timp ce Steaua a fost amendată cu suma de 50.000 de euro.

”Conform articolului 11 (1) din Regulamentul Disciplinar al UEFA, Mirel Matei Rădoi a fost suspendat şi nu mai poate exercita nicio funcţie în staff-ul echipei Steaua, în competiţiile europene, până nu va îndeplini criteriile prevăzute în articolul 36, în conformitate cu articolul 40.1.b) al Regulamentului de Licenţiere UEFA şi de Fair Play Financiar. În particular, el nu va mai avea voie să stea în zona tehnică în meciurile din competiţiile europene, până când criteriile prevăzute mai sus nu vor fi îndeplinite. Clubul român a fost amendat cu suma de 50.000 de euro”, se arată pe site-ul oficial al UEFA.

Pentru că nu are licenţă de antrenor, Mirel Rădoi a fost trecut în acte la Steaua cu funcţia de “director sportiv”, în fața jurnaliștilor, la conferințele de presă, apărând Massimo Pedrazzini, cel care este trecut în acte “antrenor principal”.

În acest context, Gigi Becali, finanțatorul Stelei a declarat pentru sursa citată că anticipa o astfel de decizie.

“Da, mă așteptam la aceasta decizie pentru că noi nu trebuia să spunem adevărul. Trebuia să spunem că antrenor principal e Pedrazzini și director tehnic Mirel Rădoi. Nu este nicio problemă, va sta cu mine în lojă și va antrena de acolo. Pedrazzini va fi antrenor și Mirel Rădoi va fi antrenor în lojă și o să antreneze de acolo și cu asta basta” a declarat Gigi Becali pentru Digi Sport.

Totodată, Becali a dat asigurări că Rădoi va conduce în continuare ședințele de pregătire ale echipei.

“El nu are nevoie de spațiul ală, dar la antrenamente pregătește echipa în continuare pentru că nu i-au interzis să antreneze echipa. Nici nu are nevoie de spațiu, mie îmi convine mai mult așa că stă cu mine în lojă” a mai precizat Gigi Becali.

comments

comments