full screen background image

Ministrul Agriculturii se întâlneşte cu fermierii suceveni

daniel constantin      În vederea promovării Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală şi înregistrării de noi membri, Caravana “Programul Naţional de Dezvoltare Rurală-2020”, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, se va afla în judeţul Suceava, în zilele de 17 şi 18 august 2015.

Directorul executiv  al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Suceava, Mihai Moraru, anunţă că în judeţ vor fi prezenţi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi secretarul de stat pentru dezvoltare rurală, în acelaşi minister, George Turtoi.

Vor fi susţinute patru conferinţe de informare şi prezentarea a PNDR 2014-2020 și, de asemenea, vor avea loc două vizite de lucru la proiecte implementate şi finanţate prin PNDR 2007-2013.

Luni, Caravana soseşte în comuna Poiana Stampei, unde George Turtoi vorbeşte despre „mediul rural în context  european”, iar Petru Ariciuc, reprezentant al Asociaţiei Salvatorilor Montani prezintă „experienţa personală în accesarea fondurilor europene nerambursabile”.

În localitatea Dorna Candrenilor este vizitat un proiect de înfiinţare a unei piscine acoperite, la o pensiune turistică, după care, în Panaci, au loc prezentări şi discuţii pe temele amintite.

Marţi, Caravana ajunge în Vama, iar apoi la Mălini, fiind vizitată o fermă finanţată printr-un proiect de înfiinţare a unei ferme de vaci de carne.

În după amiaza zilei de marţi, Caravana îşi încheie periplul în comuna Baia.

comments

comments