full screen background image

Controalele ANAF la maneliști, primele rezultate

anaf 2     Aproximativ 15% dintre maneliștii, cămătarii și interlopii controlați de ANAF nu pot să-și justifice averile, anunță B1 TV.

Astfel, conform primelor rezultate la controalele ANAF la maneliști, 18 persoane nu pot să justifice averi de peste 20 de milioane de lei, 35 de persoane, averi între 10-20 de milioane de lei, iar 48 de persoane nu pot justifica averi între 5-10 milioane de dolari.

Controalele ANAF au vizat 313 persoane dintre maneliști, cămătari și interlopi. Fiscul a verificat până la rudele de gradul doi.

Aceștia riscă și dosare penale.

În același timp, peste 100 de persoane fizice din cele 313 selectate de ANAF în primă fază pentru verificarea fiscală au de justificat sume cuprinse între 1 milion de lei şi 5 milioane lei.

“Persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, datorită faptului că sunt rude sau afini cu persoane încadrate în tranşele superioare de risc, selectarea făcându-se concomitent, potrivit prevederilor legale”, se arată în comunicatul ANAF.

Conform distribuției pe județe a primelor 313 persoane verificate (verificare fiscală prealabilă documentară) din cadrul “Programului de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal”, funtaș este județul Ilfov (34 de persoane verificate), urmat de București și Suceava.

comments

comments