full screen background image

Cod portocaliu de furtuni puternice în nordul Bulgariei

furtuna     Un cod portocaliu de furtuni puternice a fost emis luni pentru cinci regiuni din nordul Bulgariei, după mai multe săptămâni de caniculă, relatează site-ul Novinite.com.

Regiunile vizate de codul portocaliu sunt Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Razgrad şi Târgovişte, unde se aşteaptă fenomene meteorologice periculoase.

Alte 12 regiuni sunt vizate de o alertă cu cod galben, furtunile preconizate acolo fiind considerate mai puţin periculoase, a anunţat Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie al Academiei Bulgare de Ştiinţe.

Regiunile vizate de codul galben sunt Silistra, Şumen, Loveci, Plevna şi Vraţa, tot din nordul Bulgariei, Sliven, Stara Zagora, Haskovo, Kardjali, Pazardjik, din sudul ţării, dar şi regiunea capitalei Sofia.

Până duminică, în Bulgaria au fost în vigoare alerte privind potenţiale incendii de vegetaţie, în condiţiile în care temperaturile au depăşit 35 de grade Celsius în ultimele săptămâni.

Meteorologii preconizează că vremea rece şi ploioasă ar putea dura până la sfârşitul săptămânii, temperaturile urmând să fie cu aproximativ 7-8 grade Celsius mai mici decât în prima parte a lunii august.

comments

comments