full screen background image

Două persoane reţinute şi ţigări de contrabandă confiscate, în urma unui control în trafic, la Rădăuţi

foto contrabanda 2     În ultima săptămână, s-a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă.

Au fost organizate mai multe echipaje cu participarea poliţiştilor rutieri, dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

În doar câteva zile au fost interceptate două transporturi de ţigarete de contrabandă.

După ce la data 6 august a fost identificat, pe raza oraşului Gura Humorului, un transport de 9.800 de ţigarete de contrabandă, fiind indisponibilizat un vehicul şi fiind întocmit un dosar penal pentru contrabandă, în cursul zilei de joi, poliţiştii au reuşit interceptarea unui nou transport de ţigări, pe DN2H.

Astfel, în jurul orei 19:15, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a oprit pentru control, pe DN 2 H, la ieșirea din localitate, autoturismul condus de un tânăr, de 21 de ani, din oraşul Vicovu de Sus.

La controlul efectuat, s-a constat că, în interiorul autoturismului, în portbagaj, se aflau 3 bagaje, despre care conducătorul auto a declarat că aparțin unui bărbat, de  51 de ani, din municipiul Bucureşti, pasager pe bancheta din spate în autoturism, pe care l-ar fi luat la ocazie, din municipiul Rădăuți.

Autoturismul a fost dus la sediul poliției, ocazie cu care s-a constatat că, în interiorul celor trei bagaje, se aflau 1.332 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, pentru care nici şoferul şi nici pasagerul nu au putut prezenta documente justificative.

Cele 26.640 de țigarete, în valoare de aproximativ 16.000 de lei, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Autoturismul, în valoare de cca. 4000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că şoferul avea şi dreptul de conducere a vehiculelor suspendat.

În cauză, se efectuează cercetări, faţă de cei doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Față de cei doi suspecți, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de arestare preventivă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments