full screen background image

Pompierii voluntari din Brodina, din nou campioni naţionali

20150812_130705     Municipiul Iaşi a găzduit, între 10-12 august, Etapa Naţională a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU / SPSU).

În această fază finală, s-au întrecut cele mai bune 8 echipaje de pompieri voluntari de la localităţi, respectiv de la 7 operatori economici din ţară.
Concursul s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal „Emil Alexandrescu”, în organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi.

Judeţul Suceava a fost reprezentat la concursul SVSU de pompierii voluntari din comuna  Brodina, câştigători ai etapei interjudeţene.

Ei au concurat la cele trei probe cu echipajele S.V.S.U. Vedea – judeţul Giurgiu,  Bârsău – judeţul Satu Mare, Bîcleş – judeţul Mehedinţi, Iernut – judeţul Mureş, Căzăneşti – judeţul Ialomiţa, Cotnari şi Lespezi – judeţul Iaşi.

Evoluţia pompierilor voluntari brodineni a fost una foarte bună, având la bază multe ore de pregătire şi antrenament specific situaţiilor de urgenţă, la final ocupând un binemeritat loc I.

De altfel, lucrătorii SVSU Brodina nu sunt la primul trofeu naţional, ei reuşind să-şi adjudece trofeul suprem în alte trei rânduri până acum, în anii 2001, 2011 şi 2012.

CLASAMENT GENERAL SVSU:
locul I – SVSU BRODINA – SUCEAVA
locul II – SVSU Iernut – Mureş
locul III SVSU Bîcleş – Mehedinţi

CLASAMENT GENERAL SPSU:
locul I – SPSU „Schaeffler România” SRL – Braşov
locul II – SPSU „Falck Fire Services” SRL – Argeş
locul III – SPSU „Ga Pro Co Chemicals SRL – Neamţ

Festivitatea de premiere a avut loc miercuri, 12 august, câştigatorii fiind felicitaţi de organizatori şi de către oficialităţile locale pentru modul în care s-au prezentat.

Echipajul din Brodina, coordonat de către maiorul Filip Ciutac, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, a fost format din: Mircea Cotos (şef lot), Vasile Hasna (antrenor), Aurel Pătrăucean, Pavel-Ilie Chideşa, Iulian-Adrian Cioată, Silviu Groşan, Alexandru Constantin Hochian, Ionel-Marcel Juravle, Marius Alex Nicoară, Claudiu-Dan Pintilei, Ilie Ursaciuc şi Gheorghe Petrică Char (concurenţi), Sergiu Ştefan Hasna (rezervă).

Pompierii voluntari brodineni au ţinut la final să menţioneze faptul că le sunt recunoscători tuturor celor care i-au sprijinit, pentru a se pregăti în condiţii optime şi pentru a participa la această competiţie.

Nu în ultimul rând, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava apreciază că lucrătorii SVSU Brodina îşi dau adevăratul examen ori de câte ori se confruntă cu situaţii de urgenţă în care le sunt afectaţi consătenii, cu rezultate meritorii.

comments

comments