full screen background image

Peste 1.000 de amenzi, în valoare de aproape 400.000 de lei, aplicate de poliţişti

politia masina     Poliţia Română desfăşoară acţiunea “Blocada”, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 iulie – 31 august, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în perioada 06 – 12 august 2015, acţiunea “Blocada” a fost desfăşurată de 590 de poliţişti din structurile de  poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi,  arme, explozivi, substanţe periculoase, dar şi din alte structuri de poliţie.

Au fost desfăşurate 65 de acţiuni şi controale, fiind constatate 58 de infracţiuni, cele mai multe – 25 , fiind la regimul circulaţiei rutiere.

Au fost constatate alte 14 infracţiuni de natură judiciară, 4 la regimul armelor şi muniţiilor şi 15 alte infracţiuni.

De remarcat că 29 infracţiuni au fost constatate de poliţişti în flagrant, tocmai datorită prezenţei sporite în teren a efectivelor de poliţie.

De asemenea, au fost confiscate 2 arme neletale şi 21 elemente de muniţie.

Au  fost aplicate 1.117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 393.457 de lei.

116 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la Legea 61/1991 modificată şi 35 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ la Legea 12/1990 republicată.

Alte 812 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere la O.U.G. nr. 195/2002 republicată.

Dintre acestea, cele mai multe  – 365 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Alte 154 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative.

De asemenea au fost reţinute 54 permise de conducere şi au fost retrase 43 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost confiscate şi bunuri, în valoare de aproape 20.000 de lei.

În urma controlului efectuat de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiști din cadrul Comisariatului de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava, la o societate comercială din comuna Moldoviţa, a fost identificată cantitatea de 124 de mc de lemn foc fag, în valoare de aproximativ 12.400 de lei, fără documente legale de provenienţă.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii, conform Legii nr.171/2010, și confiscarea materialului lemnos.

Totodată, s-a procedat la sesizarea din oficiu cu privire la săvârșirea de către administratorul societății a infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

O tânără, de 21 de ani, din orașul Cajvana, a fost depistată de polițiști în timp ce conducea, pe DJ 178D un moped. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că aceasta nu posedă permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Un bărbat, de 50 de ani, cetăţean austriac, a fost depistat de polițiști, pe DN 17, în timp ce conducea autoturismul și efectua o depăşire neregulamentară a unui alt autoturism, în zona de acţiune a indicatorului “Depăşirea interzisă”. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Un bărbat, de 30 de ani, din comuna Frumosu, a fost depistat de polițiști, pe str. Ştefan cel Mare, din orașul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul cu viteza de 103 km/h, în zonă cu limitare de 50 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un bărbat de 44 de ani, din județul Timiș, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul, pe DN 17, în localitatea Pojorâta, cu o viteză de 103 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un tânăr, din județul Neamţ, a fost depistat de polițiști, pe DN 2, în localitatea Cumpărătura, în timp ce conducea autoturismul, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constat faptul că autovehiculul este neînmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

În cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, la data de 11 august a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de un inculpat, pentru comiterea infracțiunii de loviri sau alte violențe, faptă prev. și ped. de art. 193 alin. 2 C.pen, iar față de acesta a fost sesizat Tribunalul Suceava în vederea înlocuirii măsurii de control judiciar cu măsura arestului preventiv, ca urmare a faptului că pe durata controlului judiciar a săvârșit cu intenție o altă infracțiune și, totodată, a părăsit zona municipiului Vatra Dornei, respectiv s-a deplasat pe raza comunei Dorna Arini.

Inculpatul a formulat contestație la măsura dispusă, iar în ziua de 12 august a fost prezentat Curții de Apel Suceava, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Mandatul de arestare preventivă a fost pus în executare, cel în cauză fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

comments

comments