full screen background image

Marian Vanghelie rămâne în arest la domiciliu

vanghelie     Marian Vanghelie rămâne în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani, potrivit deciziei magistraților de la Curtea de Apel București, notează Agerpres.

Primarul suspendat al sectorului 5 le-a cerut judecătorilor să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susținând că trebuie să aibă grijă de Oana Niculescu Mizil, deoarece există posibilitatea ca aceasta să nască prematur și să apară probleme medicale.

Marian Vanghelie a mai spus joi, când a ajuns la Curtea de Apel București, că nu are de gând să influențeze martorii din dosar, dar este pregătit de orice verdict, pentru că ”noi, românii avem o soartă mai grea și reușim să ne călim unii pe ceilalți”. Însă, susține acesta, vrea să revină la o situație de normalitate.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv în acest dosar, în care au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un “comision” de 20% din încasări) pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza