full screen background image

Campania “Oamenii Timpului”, lansată în județul Suceava

1     Campania “Oamenii Timpului” a fost lansată, joi, şi în județul Suceava.

Demersul are drept scop recunoaşterea publică a unor personalităţi din Regiunea de Nord-est a României (Iaşi, Botoşani, Suceava, Bacău, Vaslui, Neamţ), precum şi din oraşele Chişinău (Republica Moldova) şi Cernăuţi (Ucraina).

Este vorba despre oameni şi organizaţii din plan local, naţional şi internaţional care, pe parcursul ultimului an (octombrie 2014 – septembrie 2015), şi-au dovedit excelenţa în 10 domenii ale vieţii culturale şi sociale, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală şi instituţională a paţiului public românesc, în spiritul valorilor unei societăţi democratice.

La evenimentul de lansare au participat prof. univ. dr. Daniel Șandru, Directorul Revistei TIMPUL, fălticenean de origine şi profesor asociat la Universitatea “Ştefan cel Mare din Suceava, și Adriana Nazarciuc, Președintele Asociației Revistei TIMPUL.

Campania “Oamenii Timpului” este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană Timpul și organizat de Asociația Revistei Timpul, în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice.

Organizatorii au făcut un apel către autoritățile locale pentru a sprijini Campania, cel mai important proiect de identificare și premiere a valorilor din regiune.

“Sperăm că și autoritățile publice din Județul Suceava se vor alătura acestui exercițiu de recunoaștere a excelenței, așa cum se întâmplă în celelalte comunități din Regiunea de Nord-Est. Ca atare, pentru că decidenții din Consiliul Județean Suceava nu au arătat deschidere pentru proiectul nostru și fiind convinși că sucevenii au personalități de excepție care pot fi competitori redutabili în cadrul campaniei, ne vom adresa și Primăriei Suceava, sperând că se va ralia demersului nostru. În orice caz, vom face toate demersurile, luând în calcul posibilitatea de a obține fonduri de susținere a sucevenilor din zona privată, pentru ca și comunitatea de aici să poată face o cuvenită reverență, în cadrul Galei locale, față de oamenii săi valoroși”, a afirmat prof. univ. dr. Daniel Șandru.

Adriana Nazarciuc a accentuat calitatea și performanțele pe care trebuie să le dețină cei care vor fi nominalizați și premiați în cadrul Campaniei.

“Un Om al Timpului este omul de succes, care se evidențiază printr-un proiect care-l califică în această campanie, dar tot Om al Timpului este și cel care se bucură și împărtășește acest succes, în întreaga comunitate. Om al Timpului este cel care se constituie în model pentru semenii săi, dar în același timp este caracterizat de modestie și de bun simț. Oamenii Timpului nu au granițe politice, religioase sau altă natură. Oamenii Timpului unesc, nu dezbină! Să descoperim împreună Oamenii Timpului nostru”, a declarat Adriana Nazarciuc.

Ediția a II-a a Campaniei” Oamenii Timpului” (2015) presupune o extindere a proiectului la nivelul Regiunii Nord-Est a României și în orașele Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți (Ucraina).

În fiecare din acestea, urmează să fie declanșată o campanie de mediatizare a conceptului, care va beneficia de susținerea instituțiilor media (cotidiane, radiouri și televiziuni) regionale și locale.

De asemenea, publicul din cele șase județe ale Regiunii Nord-Est, la care se adaugă orașele Cernăuți și Chișinău, va avea posibilitatea de a propune, pe platforma www.oameniitimpului.ro, nominalizări ale personalităților locale pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării.

Într-o primă etapă, propunerile venite din partea publicului vor fi analizate de către reprezentanții partenerilor media din plan local, care vor documenta nominalizările selectate. Acestea din urmă vor fi documentate suplimentar și la nivelul redacției revistei de cultură contemporană TIMPUL și înaintate Juriului Național.

În perioada premergătoare Galei Oamenii Timpului, care va avea loc la Iași (12 decembrie 2015), în fiecare din cele 7 orașe incluse în Campanie va avea loc o gală locală în cadrul căreia vor fi anunțați nominalizații locali.

Ulterior, din rândul acestora, vor fi aleși câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul fastuos al Galei Oamenii Timpului care va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Campania se va derula pe baza respectării stricte a unui regulament de desfășurare. Campania va demara cu mai multe conferințe de presă susținute la București și la nivelul fiecărui județ menționat. Acestea vor avea loc pe parcursul lunii august 2015.

Categoriile pentru care vor fi selectați nominalizații sunt: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

Criteriile de selecție vor viza notorietatea nominalizatului în domeniul respectiv, însă accentul se va pune pe activitatea care l-a făcut remarcat în perioada octombrie 2014-septembrie 2015, în baza căreia se va realiza și promovarea sa de-a lungul întregii campanii.

comments

comments