full screen background image

Inspectorii antifraudă au făcut 17 plângeri penale la unităţile de parchet competente

anaf sv
În scopul verificării modalităţii de respectare a prevederilor legislaţiei financiar-contabile, în primul semestru al anului 2015, inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au făcut 684 de controale specifice.

Ca urmare a verificărilor, inspectorii antifraudă suceveni au identificat un prejudiciu total de 59,47 de milioane de lei, cauzat bugetului de stat.

În vederea recuperării acestuia, lucrătorii specializaţi ai Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au dispus instituirea de 20 de măsuri asigurătorii, asupra unor active identificate în valoare de 39,11 milioane de lei, către unităţile de parchet competente fiind înaintate 17 sesizări penale.
Pe lângă activitatea de investigare a fraudelor şi destructurare a lanţurilor tranzacţionale constituite pentru prejudicierea bugetului statului, inspectorii antifraudă au constatat şi contravenţii.

Astfel, pentru sancţionarea acestora, aplicate au fost 507 de amenzi, în valoare de 1,76 milioane de lei.

În aceleaşi circumstanţe, s-a dispus confiscarea de numerar şi bunuri care însumează 10,7 milioane de lei, precum şi suspendarea activităţii a 30 de operatori economici.

comments

comments