full screen background image

60 de agenţi economici, penalizaţi pentru poluarea cu deversări din staţiile de epurare

epurare     În cel de al doilea trimestru al anului 2015, Sistemul de Gospodărire a Apelor, prin laboratorul specializat, a monitorizat 9 cursuri de apă şi 3 lacuri, concluzia fiind aceea că apa analizată are o calitate care variază de la „moderată” la „foarte bună”.

Astfel, în categoria ecologică „moderată” se încadrează rezultatele analizelor unor probe de pe cursurile Bistriţei, Şomuzului Mare, Suhei, Pozenului şi Bîrnărelui.

Apa are o stare ecologică  „foarte bună” pe Siret, şi este încadrată la categoria „bună” pe Moldova, şi Suceava, în acest din urmă caz în secţiunea Mihoveni, deoarece în secţiunea Tişăuţi, apa analizată este înscrisă la categoria „moderată”.

În ceea ce priveşte lacurile de acumulare, rezultatele analizelor arată că cel de la Bucecea şi Dragomirna au apa în categoria „bună”, iar cel de la Rogojeşti, în categoria „moderată”.

La capitolul potenţiale surse de poluare cu impact asupra cursurilor de apă, în intervalul aprilie-iunie 2015, Laboratorul pentru calitatea apei al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava a prelevat probe de apă şi a efectuat analize fizico-chimice, cu frecvenţă lunară sau trimestrială, de la 83 de agenţi economici potenţial-poluatori.

Conform raportului Agenţiei pentru Protecţia Mediului privind calitatea mediului în al doilea trimestru al anului în curs, în urma rezultatelor analizelor, pentru depăşirea limitei maxime admise a „impurificatorilor” din apele uzate menajere şi industriale deversate din staţiile de epurare în emisari, au fost penalizaţi 60 de agenţi economici.

comments

comments