full screen background image

Poliţiştii locali suceveni fac ordine în pieţe

piata sv2     Lucrătorii Direcţiei Poliţiei Locale a municipiului Suceava au verificat, în primele 6 luni ale anului, 273 de puncte lucru şi 28 de tarabe aparţinând operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în reşedinţa de judeţ.

Într-o informare a instituţiei, se arată că au fost urmărite valabilitatea autorizaţiei, afişarea orarului de funcţionare, precum şi absolvirea unui curs de specialitate de către vânzătorii de produse alimentare.

În situaţiile în care personalul a desfăşurat cel puţin 2 ani de activitate profesională de comercializare a produselor alimentare, se verifică dacă acesta a absolvit un curs de noţiuni fundamentale de igienă, organizat în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

De asemenea, în scopul prevenirii încălcării legislaţiei,  poliţiştii locali au întreprins acţiuni de monitorizare  şi control pe aleile de acces, cât şi în interiorul pieţelor agroalimentare, în urma verificărilor fiind avertizaţi 35 de producători agricoli care vindeau în alte locuri decât cele autorizate.

În total, agenţii de poliţie locală au  constatat săvârşirea a 251 de contravenţii, 139 dintre cauze fiind încă în curs de soluţionare.

Pe lângă totalul de 81 de avertizări verbale, lucrătorii Poliţiei Locale au dat 31 de amenzi, însumând 8.400 de lei.

comments

comments