full screen background image

Cod portocaliu de caniculă în trei județe și cod galben în alte 23

canicula 2     Canicula pare că nu mai vrea să părăsească România. Meteorologii au prelungit până miercuri codul portocaliu din judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare. De astăzi, alte 23 de judeţe şi Capitală se află sub cod galben de caniculă. Situaţia se agravează mâine şi miercuri, când avertizările se extind în toată ţara. Maximele vor ajunge şi la 37-38 de grade Celsius.

Ne așteptăm la o extinde a valului de căldură, dacă astăzi căldura persistă în V și NV restul țării rămâne în vigoare codul portocaliu pentru cele trei județe Arad, Bihor şi Satu Mare, mâine ne așteptăm să intre sub incidența codului galben de caniculă și județele din partea de S și E unde temperaturile maxime ajung la 34 – 36 grade.

Canicula se accentuează în vestul ţării. Meteorologii au emis cod portocaliu, valabil pentru judeţele Bihor, Arad şi Satu Mare, unde se vor înregistra constant până la 38 de grade la umbră. De marţi avertizările se vor extinde în toată ţara, anunţă meteorologii.

După  data de 17 august ne vom aștepta la o răcorire a vremii în toată țara, dar, în continuare, vom avea temperaturi de peste 30 de grade”, a spus Mirela Polihronie, meteorolog ANM, pentru Știrile B1.

comments

comments