full screen background image

Interviu cu Cătălin Apăvăloaie, organizator al Festivalului DORNA ART

Viva Trafic Cătălin Apăvăloaie

Prima ediție a Festivalului DORNA ART va avea loc între 13 și 16 august 2015, în fosta grădină a Cazinoului din Vatra Dornei.

 De pe site-ul oficial al festivalului, http://www.dorna-art.ro/ am aflat ce își propune acest eveniment:

 ”Reactivarea oraşului Vatra Dornei prin crearea unei platforme alternative culturale de recreere, interactivă şi contemporană având ca prim pas recâștigarea unui spațiu urban controversat, de către comunitate – grădina din spatele Cazinoului.”

Într-o intervenție telefonică la Viva Trafic, organizatorul acestui Festival, Cătălin Apăvăloaie, a dat mai mai multe detalii:

 ”Povestea acestui Festival se învârte oarecum în jurul Cazinoului din Vatra Dornei și a fostei grădini a Cazinoului, acel teren din spate unde au mai avut loc și alte evenimente.      Noi ne-am dorit să organizăm un alt fel de Festival la Vatra Dornei, să mai ieșim puțin din tipare și să aducem un concept nou, lucru care nu a mai fost făcut la Vatra Dornei până acum. Ne dorim să amenajăm întreg acel perimetru puțin altfel.

Ne vom folosi de o scenă din lemn, care va fi amenajată special pentru acest eveniment. Așadar, nu vom folosi scena clasică, cu structură metalică pe care o cunoaștem cu toții. Vom amenaja o zonă de chill out ca să zic așa, în care vom instala hamace. Vom încuraja participanții să vină la ei cu pătură, cu hamace dacă au, pe care să le poată instala și ei pe lângă cele pe care le oferim noi.”

 Prin umare, DORNA ART chiar e un altfel de Festival:

 ”O activitate puțin mai interactivă, pentru că, dincolo de concerte avem mai multe evenimente într-unul singur. Spectacole de teatru, ateliere de teatru, încurajăm persoanele să     se înscrie la atelierele de teatru. Va fi o ocazie foarte bună de a interacționa cu un regizor de teatru”, a mai spus Cătălin Apăvăloaie.

comments

comments