full screen background image

Andreea Panait, Asociația Help Autism – Filiala Suceava: “Marea problemă a acestui diagnostic este că nu se poate trata. Se poate doar recupera, gestiona.”

Dimineti Animate panait     Andreea Panait, din partea Asociației Help Autism – Filiala Suceava, a fost alături de Călin Bîrleanu, la matinalul Viva FM!

Andreea Panait a vorbit despre activitatea Asociației și despre importanța depistării autismului:

“Marea problemă a acestui diagnostic este că nu se poate trata. Se poate doar recupera, gestiona”, a spus Andreea Panait, în dialog cu matinalul Călin Bîrleanu.

Totuși, “pe lîngă terapia care se face cu copiii, zilnic, se oferă pentru toți copiii din comunitate evaluare și diagnostic gratuit”, a mai spus Andreea, care a și subliniat cîteva semne care ar trebui să atragă atenția părinților:

“Facem un apel, încă o dată. Dacă sunt părinți care au copii, de un an, un an jumătate, doi ani, și simt că ceva nu este în regulă, de obicei părinții spun că nu se pot înțelege. Copilul nu se întoarce, nu reacționează la stimuli, este posibil să nu fie vorba de autism, să fie doar o întîrziere pe anumite paliere de dezvoltare, dar este foarte important să beneficieze de o evaluare amănunțită.”

0:00
0:00

 

comments

comments