full screen background image

6 august – “Un pahar cu apă, vă rog!”

doza bun     Bun găsit, dragilor!

Nu mai departe de ieri, vă vorbeam despre prea îndrăgita băutură cu nume celebru, Coca Cola. Și vă spuneam că pe lângă bolile pe care le poate amplifica sau cauza consumarea zilnică a acesteia, are multiple întrebuințări în gospodărie, mai ales când vine vorba de pete de tot felul.

Vară fiind, căldură mai mare chiar decât în alți ani, vrem nu vrem, e necesar să ne hidratăm. Și dacă nu e bine a consuma sucurile acidulate, indiferent de numele ce-l poartă, atunci ne îndreptăm atenția spre apa noastră cea de toate zilele. O cumpărăm de la magazine sau terase, conștienți fiind că e o necesitate. Uneori, când ieșim în parc cu cei mici, ne facem rezerva de acasă, umplând unul sau două sticle de plastic cu apă, de la robinet. Eu una așa făceam până azi. Când mi-a atras atenția un articol legat de faptul că până și acest obicei, pe care-l credeam sănătos, poate dăuna. Pentru că, așa cum v-am spus, plecam de acasă în parc cu două sticle de apă, pentru a stinge setea celui mic și pe cea personală. Sticle de plastic, cum spuneam.

Acum, e drept, ne-am cam obișnuit cu faptul că mai nimic nu mai este la fel de sănătos cum era pe vremuri. Și reacționăm mai greu la avertizările de tot felul. Dar, când vine vorba de un obicei zilnic ce poate dăuna, mi-am zic că ar fi necesar să iau măsuri. Conform acestui articol, sticlele de plastic pot emite substanțe periculoase în apă, ce pot afecta echilibrul hormonal. Bineînțeles că după lecturarea informației, am dat fuga în bucătărie să citesc ce este inscripționat pe sticla pe care aveam de gând să o umplu în seara aceasta, înainte de ieșirea la plimbare. Surprinzător sau nu, codificarea de pe sticlă era PET. Adică sticlă destinată unei singure utilizări, fiind posibilă emiterea de metale grele și substanțe chimice. Mi-a fost de ajuns pentru a mă decide să refolosesc cât mai rar acest tip de ambalaj. Inscripționările la care e necesar să fiți atenți sunt mai multe, dar nu vi le voi enumera acum. Le găsiți dând o căutare pe site-urile de specialitate.

Important este să știți și dumneavoastră la ce vă expuneți, atunci când folosiți sticle de plastic pentru transportul inofensivei ape.

Eu mi-am servit doza necesară de educație prin cele citite. Și va avea și efect. Depinde de voi, acum, dacă veți ține cont, și dacă veți dori să vă consumați doza zilnică asemeni mie, cu un pahar cu apă. De sticlă paharul, de data aceasta.

0:00

comments

comments