full screen background image

Şase focuri de avertisment, la Straja, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

colete     Şase focuri de avertisment au fost trase de către poliţiştii de frontieră, la Straja, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

Marţi dimineaţă, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru reţinerea acestora.

Deoarece bărbaţii au abandonat coletele, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, lucrătorii de la frontieră au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase şase focuri de avertisment în plan vertical.

Nici de această dată, bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanelor în cauză, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.

La cercetarea zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 de colete, ce conţineau 11.500 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 115.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments