full screen background image

5 august – “Gospodinele și Coca Cola”

doza bun     Bun găsit, dragilor!

E vară și căldura e mare! Căutăm cu toții modalități de a ne răcori într-un mod cât mai rapid și plăcut. Iar dacă piscina sau muntele nu sunt la îndemână, apelăm ades la paharul cu apă. Mulți. Dar și mai mulți, la paharul cu suc. Și nu de puține ori, se întâmplă să fie cel cu băuturi acidulate, preponderent Coca Cola. Chiar dacă știm cât de nocivă poate fi consumarea acestei băuturi pe termen lung, nu ne-o refuzăm și chiar nu le-o refuzăm celor mici.

Nu cred că mai are sens să vă vorbesc despre faptul că există studii ce au confirmat că cei care consumă zilnic această licoare au tendința de tensiune ridicată, 30% șanse sporite de a-și mări talia, cam tot atâtea procente șansă de a-și menține nivelul crescut al zahărului în sânge, al colesterolului, șanse de a deveni obezi și chiar mai multe șanse decât neconsumatorii de Coca Cola, de a face infarct.

Pentru echidistanță însă, ar trebui să recunosc că această băutură poate aduce și beneficii. Mai ales gospodinelor. La mine în casă pot număra pe degetele de la o mână de câte ori se află de-a lungul unui an această licoare. Așa că nu am testat multiplele întrebuințări pe care le are Coca Cola în gospodărie, dar tind să dau crezare unui articol, conform căruia Ph-ul acestei băuturi este mai ridicat decât cel al unei baterii, cu o unitate.

Deci, dragi gospodine, iată vreo 10 întrebuințări în gospodărie ale celebrei băuturi: curățarea toaletei, curățarea petelor de ulei de pe podea, a celor de pe porțelanuri. Poate curăța și petele de vopsea de pe mobila de metal, petele de sânge sau cele de rugină de pe haine și oalele pe care le-ați uitat pe foc. Sper că nu din cauză că ați stat cu prietenele la un pahar de Cola… Desigur, după ce ați aplicat băutura miraculoasă pe păcătoasele pete, e necesar să clătiți.

Ei, ce spuneți?! E bună Coca Cola la mai multe decât v-ați așteptat. Cine știe?! Poate vă schimbați produsele de curățenie cu o sticlă de Coca Cola. Dar nu uitați să puneți o etichetă pe ea din care să reiasă că nu ar trebui să stea la îndemâna copiilor.

O zi răcoroasă să aveți! În care să scăpați de toate petele ce vă încurcă. De pe lucruri sau din suflet! Vă poate ajuta, cred, și o doză de educație. Neîmbuteliată…

comments

comments