full screen background image

Trei persoane au fost muşcate de şerpi la Suceava. Stocul de ser antiviperin, epuizat

Vipera_seoanei_05     O fată, în vârstă de zece ani, o femeie, de 43 de ani, şi un bărbat, de 31 de ani, au fost muşcaţi de şerpi în ultimele două zile.

Ei au primit tratament de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, care însă şi-a epuizat stocul de ser antiviperin.

O femeie, în vârstă de 43 de ani, din Dorna Candrenilor, a fost muşcată, duminică, de un şarpe, la un deget al mâinii stângi.

Luni au mai fost aduşi la Spitalul din Suceava un bărbat, de 31 de ani, din comuna Iacobeni, muşcat de o viperă la piciorul stâng, şi o fetiţă, de zece ani, care a fost muşcată de un şarpe de gamba dreaptă.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat că cei trei pacienţi sunt în afara oricărui pericol, au fost deja externaţi şi că li s-a administrat ser antiviperin, fiind epuizat stocul de astfel de ser.

Brădăţan a precizat că se aşteaptă repartiţia dozelor de ser antiviperin solicitate prin comandă furnizorului, iar dacă va fi nevoie, până la completarea stocului, Spitalul Judeţean de Urgenţă a informat Direcţia de Sănătate Publică Suceava, pentru a putea apela la spitalele din judeţele limitrofe, care mai au în stoc acest tip de ser.

comments

comments