full screen background image

Peste 2.800 de suceveni au fost trecuţi, anul acesta, la ajutor de şomaj

ajofm suceava     Ocuparea prin măsuri active a 10.000 de persoane care s-au adresat pentru a beneficia de sprijin în căutarea unui loc de muncă a fost obiectivul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, în primele 6 luni ale anului 2015.

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, spune că această ţintă a fost depăşită.

Adomnicăi: “Asistarea persoanelor care s-au adresat Agenţiei în vederea găsirii unui loc de muncă a condus la ocuparea, în acest stadiu, a unui număr de 11.221 persoane. Sucevenii interesaţi au fost asistaţi, de asemenea, în scopul găsirii unui loc de muncă în interiorul comunităţii europene, implicit al facilitării liberei circulaţii pe piaţa europeană a muncii. În prima jumătate a anului 2015, de consiliere s-au bucurat 520 persoane, care au apelat la mobilitate în Spaţiul Economic European. Totodată, au fost eliberate şi 67 de formulare europene în domeniul securităţii sociale, solicitate de către lucrătorii emigranţi.”

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava are în evantaiul de preocupări prioritare inclusiv stabilirea dreptului la plata indemnizaţiei de şomaj pentru persoanele care şi-au pierdut locul de muncă, dar şi pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ.

Astfel, doar în cel dintâi semestru ale anului 2015, la ajutor de şomaj au fost înscrişi 2.826 de suceveni.

comments

comments