full screen background image

Loteria bonurilor fiscale: 508 cereri de revendicare a premiului

loteria bonurilor fiscale     Peste 500 de cereri de revendicare a premiilor aferente bonurilor cu valori cuprinse între 135,00 și 135,99 lei, emise pe 23 mai, au fost depuse la unitățile teritoriale ANAF.

Însă, potrivit noilor modificări, fiecare extragere poate avea cel mult 100 de câștigători, fiecare cu un premiu de 10.000 lei.

Dacă numărul cererilor depuse depășește 100, atunci se organizează o nouă extragere.

Acest lucru se va întâmpla și acum, dar nu este cunoscută data celei de-a doua extrageri, notează Mediafax.

Etapa înscrierii bonurilor s-a încheiat la 28 iulie, dar numărul cererilor a fost mai mic decât al bonurilor corespunzătoare înregistrate.

Circa 700 de persoane au realizat pe 23 mai tranzacţii cu carduri MasterCard cu valori între 135 lei şi 135,99 lei, iar posesorii de carduri Visa au efectuat peste 670 de tranzacţii eligibile pentru loterie.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, trebuie să elibereze o copie a acestora cu menţiunea “conform cu originalul”, pe care se înscrie un număr unic de înregistrare.

Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare a bonurilor care au făcut obiectul cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

comments

comments