full screen background image

Autoritățile sucevene vor să intensifice micul trafic la frontiera cu Ucraina

ajofm rouc4     Conducerea județului Suceava consideră că, în zona de frontieră cu Ucraina, trebuie intensificate proiectele comune în domeniul ocupării forței de muncă.

Prezent la întâlnirea de la Palatul Administrativ, dintre șefii Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava și Serviciului de Stat de Ocupare a Forței de Muncă din Ucraina, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a afirmat că micul trafic de frontieră “trebuie încurajat”.

El a menționat că dezvoltarea acestor parteneriate se va realiza “în context european”.

Nechifor: “Din totdeauna, au existat, în aceste zone de frontieră, programe importante de dezvoltare a locurilor de muncă. Cred că acel principiu fundamental al Uniunii Europene, şi anume libera circulaţie a persoanelor, trebuie şi aici foarte clar definit. Cred că trebuie să găsim formule şi instrumente clare de a facilita schimburile legate de forţa de muncă. Ceea ce înseamnă micul trafic de frontieră constituie o prioritate, atât pentru partea română, cât şi pentru partea ucraineană, să solicităm împreună cât mai rapid finalizarea formalităţilor cu privire la micul trafic în frontieră. Sper ca ratificarea acestui tratat să fie cât mai rapidă, atât în Rada ucraineană, cât şi în Parlamentul Românei.”

comments

comments