full screen background image

Sindicaliștii din Cercetare-Proiectare pichetează sediul Guvernului, cerând plata drepturilor salariale

pichetare 2     Mai mulți membri ai Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR) pichetează, luni, de la ora 9,30, sediul Guvernului din Piața Victoriei, solicitând plata imediată a drepturilor salariale câștigate în justiție, dar și a restanțelor salariale – care au ajuns în unele cazuri la peste șase luni de zile.

Desfășurați pe trotuarul din fața Muzeului Antipa, protestatarii agită pancarte pe care se poate citi: ‘Stopați abuzurile și ilegalitățile!’, ‘Eliminați mafia din sistem!’ sau ‘Vrem buget la cercetare de 1% din PIB, din 2015!’.

‘Am decis să protestăm în fața Guvernului pentru a atrage atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă sectorul de Cercetare-Proiectare în România. Solicităm autorităților să ia măsuri imediate pentru a efectua plata imediată a drepturilor salariale câștigate de membrii noștri în justiție, dar și a restanțelor salariale, care în unele cazuri au ajuns la peste șase luni de zile. În această situație se află salariații din Institutul Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Îmbunătățiri Funciare (ISPIF), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică (ICMET), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Pentru Utilaj Petrolier (IPCUP) sau cei din Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Pentru Energie (ICEMENERG)’, a declarat Radu Minea, președintele FSLCPR.

Potrivit acestuia, pe lista principalelor revendicări se mai află și cea referitoare la încetarea umilirii, de către autorități, a cercetătorului științific român, dar și cea referitoare la stoparea și sancționarea abuzurilor practicate de conducerile unor institute, privind încălcarea drepturilor și libertăților sindicale.

Acțiunea de pichetare din fața sediului Guvernului este programată să se încheie la ora 13,00, urmând ca protestul să fie continuat, între orele 14,00 și 16,00, la sediul Partidului Social Democrat (PSD) din Șos. Kiseleff.

AGERPRES

comments

comments