full screen background image

Cristina Teodorovici, inspector şcolar adjunct: “523 de absolvenți din clasele a VIII-a din județul SV vor fi transferați la altă unitate școlară, după ce părinţii au completat greșit fișele de înscriere”

viva cafe teo     523 de absolvenți din clasele a VIII-a din județul Suceava, au solicitat Inspectoratului Școlar, transferul la altă unitate, după ce au completat greșit fișele de înscriere.

Mai exact, ei au transcris incorect codul liceului dorit.

Conducerea Inspectoratului a precizat că, deoarece repartizarea s-a făcut computerizat, elevii riscă să nu poată fi transferaţi.

Luni, în cadrul emisiunii VIVA CAFE, inspectorul școlar general adjunct, prof. Cristina Teodorovici, a dat mai multe detalii.

Ea a spus, în primul rând, că această situație este generată de părinți sau bunici, care au completat greșit fișele de înscriere, iar elevii nu sunt vinovați: “De obicei, fișa de înscriere o fac majorii, părinții sau tutorii, dar asta nu înseamnă că nu ținem la copiii noștri și asta nu înseamnă că nu vom aproba transferul celor care într-adevăr, din neatenție, au greșit. […] Obligatoriu găsim soluții pentru copiii noștri, pentru că învățământul obligatoriu este de unsprezele clase.”

Teodorovici a adăugat că părinții vor primi un răspuns clar după data de 5 august.

În ceea ce priveşte locurile disponibile la liceele din județul Suceava, inspectorul școlar Cristina Teodorovici a spus: “De obicei, este un echilibru între licee, nu avem probleme să spunem că la un liceu nu s-au înscris decât 5% și la alt liceu s-au înscris 100%, nu, un echilibru de înscriere există în toate liceele din județul Suceava.”

După cea de-a doua etapă a admiterii, în liceele din judeţ au rămas 590 de locuri libere, ce pot fi ocupate în cea de-a treia etapă, pe 3 şi 4 septembrie.

Intervenţia integrală a Cristinei Teodorovici o puteţi asculta mai jos:

0:00

comments

comments