full screen background image

Peste 163 de milioane de lei au fost recuperaţi de la începutul anului în dosarele privind infracţiuni economice

bani 1   În primul semestru al acestui an au fost recuperați peste 163 de milioane de lei din dosarele ce vizează infracțiuni economice, informează Poliția Română.

Potrivit instituției, au fost recuperați 163.668.000 de lei din valoarea prejudiciilor stabilite în cauzele penale în care ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) au făcut cercetări. Tot în aceste dosare s-a pus sechestru asigurător pe bunuri în valoare de 154.669.000 de lei.

Tot în primul semestru al anului, a fost luată măsura arestului preventiv sau a arestului la domiciliu pentru 96 de persoane dintre cele cercetate în cauzele privind infracţiuni economice.

“Activităţile întreprinse, în special cele realizate în cooperare cu structurile Ministerului Finanţelor Publice, cu atribuţii în domeniu, au determinat creşterea numărului operaţiunilor fiscalizate. Astfel, au influenţat schimbarea comportamentului fiscal al contribuabililor, persoane juridice sau fizice, ceea ce a determinat creşterea încasărilor fiscale la bugetul de stat cu 13,5 la sută faţă de perioada similară a anului trecut”, se mai arată în comunicat.

comments

comments