full screen background image

Au fost demarate procedurile necesare depunerii candidaturii pentru Suceava-Capitală Europeană a Culturii 2021

cons loc sv 31 iul 1    Consilierii locali suceveni au aprobat, astăzi, demararea procedurilor de întocmire a documentațiilor necesare pentru depunerea candidaturii la procedura de selecție în vederea obținerii titlului Capitală Europeană a Culturii 2021.

Cu acest prilej a fost votat un grup de lucru din care fac parte preotul Iustinian Cojocar, artistul plastic Mihai Pînzaru – PIM, directorul Bibliotecii Județene Gabriel Cărăbuş, organizatorul de evenimente Bobi Stroe, precum și angajații Primăriei Alina Derla și Răzvan Marcu.
Președintele de ședință Lucian Harşovschi a declarat că ar fi de preferat ca oamenii politici să nu-i împiedice pe oamenii de cultură să lucreze la acest program.
”Dacă până acum s-a vorbit foarte mult pe acest proiect şi nu s-a făcut nimic, astăzi plecăm de la momentul 0, în care facem mai mult partea tehnică, şi demarăm procedurile aşa cum spune legislaţia în vigoare pentru depunerea candidaturii municipiului Suceava. Am făcut apel la oamenii de bine, la oamenii de cultură, să se implice într-un grup de lucru pentru că până la urmă ei sunt specialiştii, noi venim cu suportul tehnic. Noi avem o listă de susţineri depuse, la Consiliul Local, de 46 de oameni onorabili, care susţin cultura. Bineînţeles că s-aus trecurat şi vreo doi, tei oameni politici. Astăzi sper să dăm cu toţii semnalul că avem acordul politic la nivel local pentru sprijinirea acestui grup de lucru. Specialiştii să vină cu strategia culturală şi bineînţeles tot noi să o aprobăm.”

Ședința de astăzi nu a fost lipsită de incidente verbale, atunci când deputatului liberal Alexandru Băişanu nu i s-a permis să ia cuvântul, în urma votului negativ dat de aleși.
Înaintarea candidaturilor pentru Capitală Europeană a Culturii 2021 se poate face până pe data de 10 octombrie.
Până acum s-au înscris Alba Iulia, Arad, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Sfântu Gheorghe şi Timişoara.

comments

comments