full screen background image

Pompierii îi reclamă pe angajații EON că nu întrerup mereu energia electrică la incendii

ion burlui   Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, general de brigadă Ion Burlui, este nemulțumit că angajații E-ON nu intervin întotdeauna operativ pentru întreruperea energiei electrice la incendii.

El a declarat că au existat mai multe cazuri în care viațile salvatorilor au fost puse în pericol de “dezinteresul” operatorului electric.

Potrivit lui Burlui, există două variante : dacă pompierii nu acționează se dezvoltă incendiul, iar dacă intervin sub efectul energiei electrice își riscă viețile.
”Pentru noi este o problemă deosebită la intervenţii deoarece ne trezim cu o situaţie pe care o gestionăm mult mai delicat. Furnizorul de energie electrică atunci când avem incendii, întârzie uneori peste limită cu oprirea curentului. Am avut un incendiu la Rădăuţi când întreruperea energiei s-a făcut după 30 de minute. La Soloneţul Nou, acum în iulie, era o informaţie că între 7 şi 8 e întreruptă energia electrică pentru deranjament, iar incendiul s-a produs în acel interval de timp, iar furnizorul a repornit sistemul în timp ce pompierii interveneau pentru stingerea focului.”

comments

comments