full screen background image

Autoritățile au început curățenia: 48 de site-uri de jocuri de noroc care nu aveau licență de funcționare în România au fost blocate

jocuri noroc   Autorităţile au restricţionat accesul la 48 de site-uri de jocuri de noroc care nu aveau licenţă de funcționare în România, ci în locuri exotice, și care nu au mai plătit taxe către stat.

Pasul următor pentru cei care vor să-şi continue afacerea este acela de a depune până pe 10 septembrie dosarul pentru licență și să plătească 20% din profitul pe care l-au realizat din decembrie 2010 până în prezent, plus retroactiv taxa anuală de licențiere de aproape 100.000 de euro.
„Am încercat ca prin acest număr de site-uri pe care le-am identificat, site-uri mai mici și mai îndepărtate, să dăm un semnal în piață. Pe această listă nu se regăsesc cei mai mari operatori de jocuri de noroc online”, spune Odeta Cristinela Nestor, președintele Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.
Piața jocurilor de noroc online este împărțită în cazino, pariuri și poker, iar specialiștii o estimează la 250 de milioane de euro pe an. Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România spune că „din 2010 şi până acuma peste un miliard de euro a plecat din ţară fără a fi impozitat şi taxat.”
Jucătorii care pariază pe site-uri fără licenţă riscă amenzi de până la 10.000 de lei, iar autoritățile atrag atenția asupra faptului că nu pot interveni dacă operatorul dispare cu banii sau refuză să plătească, așa că cei care apriază trebuie să fie foarte atenți.

comments

comments