full screen background image

Alertă pe Dunăre! Nivelul fluviului este în continuă scădere, din cauza secetei!

dunarea   Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați efectuează dragaje pe Dunărea Maritimă, iar bacurile care traversează fluviul sunt nevoite să adopte rute ocolitoare, după ce nivelul fluviului a atins miercuri, la Galați, 97 centimetri, cu trei centimetri mai puțin decât marți și este în continuă scădere.

Potrivit reprezentantului Navrom Bac, Marilena Vasilache, cele trei bacuri care traversează Dunărea de la Galați la Tulcea și invers sunt nevoite să ocolească o insulă formată din aluviuni care a ieșit la suprafața apei, de când nivelul fluviului a scăzut.
“Totuși, cursele nu durează semnificativ mai mult decât de obicei. Bacurile circulă de la 7.00 la 22.00 la fiecare 30 de minute, dar și noaptea, la cerere”, a declarat Marilena Vasilache.
Reprezentanții AFDJ Galați au anunțat că, deocamdată, se acționează pentru dragaj pe Dunărea maritimă, în Bara Sulina, dar și în cotul Prutului.
“Urmează să înceapă dragarea și pe Dunărea fluvială, având în vedere prognoza care anunță scădere pronunțată a nivelului Dunării. AFDJ Galați a emis avertizare pentru navigatori, pentru a se menține în șenalul navigabil”, a declarat șeful serviciului hidrotehnic și căi navigabile AFDJ Galați, Mihai Popescu.
Cel mai mic nivel al Dunării s-a înregistrat în 2003 şi a fost de 69 de centimetri.

 

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza