full screen background image

Proiectul Suceava- Capitală Culturală Europeană pe masa consilierilor locali

Consilierii locali suceveni se vor întruni vineri în ședință extraordinară, pentru a vota demararea procedurilor pentru candidatura Sucevei la proiectul Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Ion Lungu, care acum se află în concediu.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a făcut apel la oamenii de cultură să se implice în grupul de lucru care va fi constituit până vineri.
”Repet este un program prin care se demarează procedura, nu înseamnă că se şi aprobă această procedură, pentru că la articolul 2 din acel proiect se spune clar că se înfiintează un grup de lucru, care va lucra la strategia culturală. Acest grup de lucru are termen de finalizare 18 septembrie şi atunci, în ultima şedinţă din luna septembrie să aprobăm depunerea proiectului în aşa fel încât până pe 10 octombrie să fie depus proiectul. Oamenii de cultură să se implice aşa cum trebuie şi să îşi spună părerea pentru că ei sunt cei care ştiu ce este de făcut. Şansele ca noi să avem Suceava-capitală culturală în 2021, sunt aceleaşi care erau şi acum câteva zile. Cu multă muncă noi sperăm să creştem aceste şanse.”

cons loc sv

comments

comments