full screen background image

Consilierii suceveni au aprobat investiția ACET de pe strada Traian Vuia

cl sv 1   Consilierii locali suceveni au reparat greșeala din urmă cu 4 zile, atunci când nu au reușit să aprobe un proiect deosebit de important, în valoare de 5 milioane și jumătate de euro. Ei s-au întrunit astăzi pentru a vota studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și co-finanțarea de 2 % pentru achiziția de echipamente destinate operatorului de apă ACET, în vederea reabilitării rețelei de alimentare pe strada Traian Vuia.

Totuși, votul a fost la limită, cu 16 consilieri prezenți din 23. Prin acest proiect vor fi montate conducte de polietilenă pe o lungime de 3 kilometri, vor fi amenajate 11 cămine de vane, 44 de branșamente și 14 hidranți.
Președintele de ședință, viceprimarul Lucian Harşcovschi, a adăugat că vor fi achiziționate 10 aparate de laborator pentru analiza apei potabile, 9 echipamente pentru manipularea nămolului în stațiile de epurare și 11 unități mobile pentru spălarea, curățarea și inspecția video a conductelor. ”Este un proiect cu fonduri europene obţinute prin economii la Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2. Pe Traian Vuia suntem în stand-by, în momentul de faţă, atât cât mai permite proiectul de fonduri europene, cel de 8 milioane de euro, de asfaltare a acelei străzi, în aşa fel încât să facem treaba aşa cum trebuie, ca la carte. Întâi să schimbăm ceea ce e în pământ, să nu mai avem după aceea probleme, să spargem. În momentul de faţă se lucrează la strada Cernăuţi, în zona podului şi de la 1 august se va lucra la pasajul peste calea ferată.”

comments

comments