full screen background image

Din nou scandal în Consiliul Local Suceava

cons loc sv    Şedinţa de astăzi, părea una liniştită, cu aer de vacanţă. Când au ajuns la punctul 6 de pe oridinea de zi, consilierii suceveni au hotărât să nu aprobe asocierea cu fundaţia Rossi, pentru derularea proiectului Cultură în aer liber.Timp de 4 weekenduri, în luna august,ar fi urmat să se deruleze pe esplanada Casei Culturii și în parcul Burdujeni spectacole de muzică clasică și ușoară, dans și caricatură. Imediat după, cei 8 consilieri PSD au părăsit sala de şedinte. Printre motive s-a aflat şi neaprobarea punctului 6 şi nediscutarea proiectului deputatului Alexandru Băişanu- Suceava Capitală Culturală Europeană. Preşedintele de şedinţă, viceprimarul Lucian Harşovchi a spus în plen că, nu s-a primit în timp util proiectul pentru a fi discutat şi introdus pe ordinea de zi.

După ce consilierii PSD au părăsit sala de şedinţe, punctul 7 de pe oridinea de zi, şi anume cel referitor la achiziția de echipamente pentru operatorul de apă ACET, în vederea reabilitării rețelei de alimentare, a fost retras de la discuţii. Motivul: neîntruninerea numărului necesar de voturi.
Tot în şedinţa de astăzi, cei 12 consilieri rămaşi în plen, au respins cererea lui Ovidiu Râşca din Ipotești, de aprobare a documentației Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui cartier de locuințe cu regim mic de înălțime și dotările aferente pe un teren proprietate privată de 5.100 metri pătrați, în zona Dealul Mănăstirii.
Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi s-au aflat şi două proiecte de hotărâre prin care se desemnau încă doi cetăţeni de onoare ai municipiului Suceava. Primul propus a fost şi primul respins. Este vorba de doctorul inginer Ovidiu Mustaţă. În vârstă de 78 de ani, Mustaţă a lucrat 40 de ani în sectorul energetic, dintre care aproape 30 de ani a avut funcții de conducere. În perioada cât a fost director al IRE Suceava, întreprinderea a fost prima din țară care a construit în zona Moldovei 45 de centrale hidroelectrice de mică putere.De numele lui se leagă, printre altele, racordarea municipiului Fălticeni la Sistemul Energetic Național. Consilierul local, Adrian Arămescu a propus ca Mustaţă să vină într-o şedinţă a Consiliului Local şi să spună cum s-a făcut privatizarea IRE şi să dea explicaţii de ce facturile la electricitate sunt atât de mari. În schimb, consilierii suceveni au aprobat proiectul prin care profesorul de matematică și fizică Romulus Sfichi a fost propus Cetăţean de Onoare.
De asemenea, proiectul prin care se propunea creşterea cu 10 lei a abonamentelor destinate elevilor, a fost retras de pe ordinea de zi.

comments

comments