full screen background image

Municipiul Suceava va mai avea 2 cetățeni de onoare

cl sv 120614     În ședința din 23 iulie consilierii locali suceveni vor dezbate și proiectele de hotărâre referitoare la acordarea titlului de Cetățean de onoare doctorului inginer OVIDIU MUSTAȚĂ și profesorului inginer ROMULUS SFICHI.
MUSTAȚĂ în vârstă de 78 ani, originar din Mălini, a lucrat 40 de ani în sectorul energetic, dintre care aproape 30 de ani a avut funcții de conducere.
În perioada cât a fost director al IRE Suceava  întreprinderea a fost prima din țară care a construit în zona Moldovei 45 de centrale hidroelectrice de mică putere.De numele lui se leagă, printre altele, racordarea municipiului Fălticeni la Sistemul Energetic Național prin construirea stației 110 KV și a stației de transformare, cu punerea în funcțiune în februarie 1962.În prezent, el este director general la o societate comercială de profil din București.
ROMULUS SFICHI ( 81 ani ) s-a născut la Adâncata, este profesor de matematică și fizică, iar ca inginer electrotehnic și-a derulat activitatea în domeniul proiectării și exploatării rețelelor electrice, inclusiv a surselor refolosibile de energie.Este autorul a 5 cărți de fizică și matematică aplicată.

comments

comments