full screen background image

Decretul privind numirea lui Iulian Matache la Transporturi, semnat de președinte

iulian matache     Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor, informează Administrația Prezidențială.

“Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 iulie, Decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Iulian-Ghiocel Matache, ministru al Transporturilor”, arată Administrația Prezidențială.

Fost secretar de stat în ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor în această funcție, motivând că acesta nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

“Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”, preciza Administrația Prezidențială.

Șeful statului poate refuza o singură dată, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Rus a demisionat din funcție după o serie de declarații referitoare la românii din străinătate.

”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus.

Ulterior, ministrul Rus a transmis un comunicat de presă în care și-a cerut scuze și a susținut că formularea folosită este o ”generalizare artistică, o licență”.

Premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia lui Ioan Rus pe 11 iunie.

comments

comments