full screen background image

Percheziţii la persoane suspectate că au luat ilegal credite de 1,2 milioane de lei

mascati_79397300     Poliţiştii fac percheziţii, miercuri, în Bucureşti şi şase judeţe, la peste 60 de persoane suspectate de înşelăciune, după ce ar fi luat credite de la unităţi bancare şi financiar nebancare în baza unor adeverinţe false, producând un prejudiciu în valoare de 1,2 milioane de lei.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni, în Capitală şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Buzău, Giurgiu, Prahova şi Dâmboviţa, la locuinţele a 61 de persoane, acestea urmând să fie duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 3.

“Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în baza unor adeverinţe false, au obţinut, de la mai multe unităţi bancare şi financiar nebancare, diferite credite, în valoare totală de 1.200.000 de lei, sumă ce constituie prejudiciul creat prin activitatea infracţională, în dauna instituţiilor respective”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Dosarul privind fapte de înşelăciune este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, acţiunea fiind sprijinită de Direcţia pentru Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

comments

comments