full screen background image

“Școala de vară din pridvorul bisericii”, de la Rădăuţi, are nevoie de voluntari

viva cafe radauti     Biserica Ortodoxă Sfânta Cuvioasă Parascheva din Rădăuți și Asociația “Copiii Bucovinei”, organizează “Școala de vară din pridvorul bisericii”.

Mulți copii din familii nevoiașe nu au posibilitatea de a merge la școală, sau atunci când totuși o fac, întâmpină probleme în însușirea anumitor materii, se integrează mai greu în comunitate şi nu își pot acoperi necesarul de rechizite școlare.

De aceea, organizatorii acţiunii s-au gândit să vină în ajutorul acestor familii și să organizeze un centru de meditații gratuite, o “Școală de vară în pridvorul bisericii”.

Aici, copiii vor avea parte de cursuri elementare de scriere și comunicare, citire, matematică, pentru cei mai mici care se pregătesc să intre in clasa 0 sau I sau pentru cei care nu au frecventat niciodată o instituție de invățământ (grădiniță sau școală).

De asemenea, copiii vor face pregătire suplimentară, la materiile la care întâmpină probleme.

Meditatorii sunt un grup de aproximativ 20 de tineri entuziaști și pricepuți de la Colegiul Tehnic Rădăuți, coordonați de o echipă a Asociației, împreună cu alți învățători și profesori voluntari din Rădăuți.

În studioul VIVA FM Rădăuți a fost invitată Simona Mihalescu, unul dintre coordonatorii școlii, care printre altele, a făcut un apel către persoanele care vor să facă voluntariat în această vară și vor să lucreze cu copiii.

Este nevoie de multe persoane care să-i învețe pe copii diverse lucruri, de la scris, citit, calcule elementare, până la muzică sau abilități practice.

De asemenea, este nevoie şi de rechizite, pentru ca această “Şcoală de vară” să funcționeze.

Mihalescu: “Vreau să fac un apel, pe această cale, că avem foarte, foarte mare nevoie de voluntari. De la liceu, studenți, oameni care pur și simplu au alte calificări în viață, dar poate sunt buni la matematică, la română, poate au aceste aptitudini și au aplecare către copii. Avem foarte mare nevoie. Chiar o dată sau de două ori pe săptămână, dacă pot veni, tot este ceva, pentru noi și pentru copii, și o să vadă și dumnealor, că este o activitate care aduce foarte multe satisfacții, cunoaștem foarte mulți oameni de la care, apoi, pot pleca tot felul de idei și de proiecte. În principiu, pot să vină oricând la biserică. Școala de vară se desfășoară de luni până joi, de la 9 la 12, și ar putea să vină direct atunci. Bine ar fi să vină un pic înainte, să luăm legătura, ca să știm pe ce voluntari ne bazăm, măcar cu o săptămână înainte. Nu toți voluntarii vin în fiecare zi, fiecare vine când poate, de aceea e un pic mai greu. Avem o echipă restrânsă, care vine în fiecare zi. De aceea, fac un apel și îi rog pe toți cei care pot și au dragoste, cu orice pot să vină să ajute. Chiar și de rechizite avem foarte mare nevoie”.

Cursurile se vor ține până pe 28 august 2015, la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva Rădăuți (lângă Grădina Zoologică), pentru următoarele grupe de vârstă:

– 4-6 ani (grădiniță, inclusiv clasa 0);

– 7-10 ani (școala generală);

– 11-15 ani (școala gimnazială);

– 15-18 ani (liceu).

Meditaţiile sunt gratuite.

Cei înscriși vor participa la următoarele activități: cursuri de deprindere a unor noțiuni elementare de scriere, citire, comunicare, calculare pentru copiii care nu au frecventat deloc nici o instituție de învățământ, meditații la diverse materii, activități creative, sportive, educaționale, ore de catehizare ortodoxă pentru copiii aparținând acestui cult.

Înscrierile continuă până pe data de 19 iulie, iar doritorii se pot adresa direct la biserica din strada Ștefan cel Mare sau la nr. de telefon 0749.456.975.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments