full screen background image

Încasări mai mici la impozitele și taxele locale, în Rădăuţi

silviu ursescu viva 1     În primul semestru al anului 2015, în Rădăuţi s-au înregistrat încasări mai mici la impozitele și taxele locale, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Totuși, în primele trei luni ale anului, s-a prezentat la ghișeul Primăriei, pentru a-și achita datoriile, un număr mai mare de persoane, decât în primul trimestru din 2014.

Diferența reiese din faptul că anul acesta bugetul local este mai mare decât cel din anul trecut.

Al doilea trimestru a venit cu încasări mult mai reduse.

Șeful serviciului Impozite și Taxe din Primăria Rădăuți, Silviu Ursescu, a vorbit, la VIVA FM, despre această situație și despre faptul că toți rădăuțenii vor fi înștiințați în scris de faptul că trebuie să-și achite obligațiile fiscale.

“Le transmitem rădăuțenilor faptul că am încheiat un bilanț, la finele primului semestru. Avem încasări raportate la bugetul local de 47%, sub procentul anului trecut, dar în valoare mai mare, pentru că ne raportăm la un buget evaluat mai mare în 2015, față de anul anterior. Ce pot să specific aici, este faptul că în primul trimestru au fost încasări spectaculoase, ca să spun așa, în procent bun, mulți dintre rădăuțeni, într-un procent de peste 80%, în cazul persoanelor fizice, și-au achitat impozitele și taxele locale, beneficiind și de acea bonificație. Deci, după mulțumirea din primul trimestru, trimestrul II a fost mai slăbuț, cu încasări mai mici. Probabil, perioada concediilor, perioada în care fiecare cetățean are și alte cheltuieli, s-a materializat și în faptul că încasările în privința impozitelor și taxelor locale sunt mai mici. Noi ne-am străduit ca, în acest trimestru, să transmitem înștiințări pentru toți cetățenii municipiului Rădăuți, să aibă cunoștință de obligațiile fiscale, îi rugăm în continuare să-și plătească impozitele eșalonat, în măsura posibilităților. Vor găsi întotdeauna la serviciul impozite și taxe angajați competenți, profesioniști, care vor oferi sprijinul în orice au neclarități sau doresc să obțină informații. Suntem prezenți, facem parte din Administrația Publică Locală, și căutăm să facem această activitate cât mai eficientă și corespunzătoare din punct de vedere administrativ”.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments