full screen background image

Mașini avariate și case fără acoperișuri, în Iași

furtuna1     O furtună de numai 30 de minute a produs pagube mari în judeţul Iaşi. Peste 30 de copaci au fost puşi la pământ, șapte autoturisme au fost avariate, nouă case au rămas fără acoperişuri, iar în unele curţi, apa avea aproape zece centimetri. În plus, din cauza vântului puternic au fost puşi la pământ mai mulţi stâlpi de electricitate şi 31 de localităţi au rămas fără curent electric.

Vântul, ploaia şi descărcările electrice au venit parcă dintr-o dată la Iaşi, după o zi cu 35 de grade Celsius. Norii s-au abătut asupra oraşului repede, iar în câteva minute au apărut şi pagubele.

Panouri rutiere au fost puse la pământ, o tonetă din termopan a fost făcută bucăţi, iar mai mulţi copaci au căzut pe stradă şi pe firele de curent electric.

În mai puţin de două ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a avut de rezolvat zeci de solicitări în municipiu, dar şi în judeţ.

Pe lângă Iași și Târgu Frumos, probleme mari au fost şi în Podu Iloaiei unde zeci de copaci au fost dărâmaţi de vântul puternic, iar un autoturism a fost avariat.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza